Adana FM
Adana FM

DOLAR

34,4317

EURO

36,1497

ALTIN

2.959,80

BIST

9.367,77

Yozgat’ta balığa olan ilgi eti solladı

Yozgat’ta balığa olan ilgi eti solladı

Türkiye genelinde balık sezonunun açılmasıyla birlikte evlere daha çok et girmeye başladı.

Yozgat'ta balığa olan ilgi eti solladı

DHA

Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte balığa olan ilgi arttı.

Yozgat’ta da 1 Eylül itibariyle balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlar şenlendi.

Balıklar tezgahtaki yerini almaya başladı.

Tezgahlarda şölen havası oluşturan hamsinin kilogramı 80 liradan satılırken uskumru 100, levrek 180, alabalık 160, somon 180 ve palamut da 100 liradan satışa sunuldu.

Balık tezgahları önünde vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Balığın kilosu ete oranla daha uygun

Vatandaşlar, kilogramı 300-350 lira arasında değişen kırmızı ete göre balığa daha çok ilgi göstermeye başladı.

“Hava soğudukça da hamsi daha da ucuzlayacak”

Yozgat’ta vatandaşın daha çok hamsiye ilgi gösterdiğini söyleyen balıkçı Mustafa Gökberk, bu yıl hamsinin bol olacağını duyurarak şöyle konuştu:

1 Eylül’de balık sezonu açıldı, ağustos ve eylül ayları sıcak geçtiği için kış aylarında işlerimiz daha yoğun oluyor. Yozgatlı vatandaşlar en çok hamsiyi tercih ediyor. Bu sene hamsi bol olacak, geçen sene palamut boldu. Hava soğudukça da hamsi daha da ucuzlayacak. Şu anda fiyatlar biraz yüksek, hamsinin kilogramı 80 liradan satılıyor, hava biraz daha soğusun 40 liraya kadar düşer. Vatandaş şu an kırmızı etin yerine balığı tercih ediyor, sağlık açısından da uzmanlar haftada iki kez yenmesini söylüyor. Onun da satışlarda etkisi oluyor. İnşallah bu sene hamsi çok bol olacak, vatandaşımızın da en çok tercih ettiği balık hamsi, vatandaş bu yıl hamsiye doyacak.

Yozgatlıların balığa olan ilgisi eti geçti

“Hafta da iki kez tüketiyoruz”

Vatandaşlardan İsa Gözüyaşlı ise, “Balık sezonu başladı, kırımızı et şu an 300-350 lira balık 100 lira, bizim için balık daha iyi. Omega 3 taşıdığı için haftada iki kez tüketmek lazım. Ailece geliyoruz, balığımızı alıp tüketiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Daha çok hamsi tercih ediyoruz”

Genellikle hamsi tükettiklerini söyleyen Ayşe Bozyiğit de şu ifadeleri kullandı:

Balığın yeri ayrı kırmızı etin yeri ayrı. Ama balık daha bir başka. Biz genelde hamsi tüketiyoruz. Fiyatları şimdilik uygun, daha da düşmesini bekliyoruz.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)