Adana FM
Adana FM

DOLAR

34,4816

EURO

36,1833

ALTIN

2.960,39

BIST

9.367,77

Ukrayna, Polonya’dan açıklama bekliyor

Avrupa’daki çiftçi eylemleri devam ederken Polonya’da yapılan bir gösteri, Ukrayna’nın tepkisini çekti.

Ukrayna, Polonya’dan açıklama bekliyor

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksandr Kubrakov, Polonya’da 160 ton Ukrayna tahılının yere dökülmesine tepki göstererek, bunu yapanların cezalandırılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Kubrakov, X hesabından yaptığı paylaşımında, Polonya üzerinden çeşitli ülkelere gönderilmesi planlanan 160 ton Ukrayna tahılının, Polonya’daki bir tren istasyonunda yere döküldüğünü belirtti.

“VANDALİZM”

Yere dökülen tahılı gösteren fotoğraflar da paylaşan Kubrakov, “Polonya tren istasyonlarındaki 4’üncü vandalizm vakası, 4’üncü cezasız kalmış ve sorumsuzluk durumu” ifadesini kullandı.

“RUSYA’NIN HİBRİT SAVAŞIYLA BENZER”

Polonya’da Ukrayna tahılına zarar verenlerin tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini belirten Kubratov, “İki dost ve uygar Avrupa ülkesi, bu konuyla ilgileniyor. Bu şekilde planlanmış gösteri videoları ve yorumları, Rusya’nın hibrit savaşıyla benzerlikler içeriyor.” ifadesini kullandı.

Ukrayna tahılına zarar verenlerin cezalandırılması talebi ile Polonya tarafına ilgili notanın iletildiğini aktaran Kubratov, Polonya İçişleri Bakanlığının olay yerinde incelemeler yaptığını kaydetti.

Polonyalı çiftçiler, Ukrayna tahılının hem kendi ülkelerine hem diğer Avrupa ülkelerine gönderilmesi nedeniyle ellerindeki tahılı satamadıkları gerekçesiyle eyleme başlamıştı.

Ukrayna sınırını traktörleriyle kapatan Polonyalı çiftçiler, tren vagonlarındaki tahılı dökmüştü.

Ukrayna sınırında, Polonya’ya geçmeyi bekleyen ve tahıl taşıyan binlerce TIR’ın olduğu belirtiliyor.

AVRUPA’DA ÇİFTÇİ EYLEMLERİ

Başta Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, Macaristan ve Yunanistan olmak üzere pek çok AB ülkesinde çiftçiler son dönemde uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor.

Avrupa’nın dört bir yanındaki çiftçilerin eleştirdiği konular arasında birliğin tarım politikaları, karmaşık piyasa düzenlemeleri, doğa restorasyon hedefleri, desteklemelerdeki kesintiler, yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetleri, gübre ve pestisit kullanımına getirilen sınırlamalar, Ukrayna’dan gelen ucuz tahıl ürünleri ve su tasarruf tedbirleri yer alıyor.