Ramazanda kilo aldırmayan tatlı tarifleri! İftar için uygun hafif tatlılar
Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte metabolizmayı yormayan ve kilo aldırmayan tatlı tarifleri araştırılmaya başlandı. İftar sofralarının …
Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte metabolizmayı yormayan ve kilo aldırmayan tatlı tarifleri araştırılmaya başlandı. İftar sofralarının en çok aranan lezzetlerinden biri olan tatlıları en hafif şekliyle tüketmek isteyenler Uzman Diyetisyen Sümeyye H. Kara tatlı tariflerini deneyebilir. İşte birbirinden lezzetli ve az kalorili en kolay diyet tatlı tarifleri…
Normal günlerde tatlıyı çok aramayanlar dahi ramazanda iftar sonrası tatlı ihtiyacı duymaktadır. Oruç vesilesiyle yemek alışkanlıklarımızın tamamen değiştiği Ramazan ayında iftar sonrası tüketebileceğiniz en hafif tatlıları sofralarınızda yer verebilirsiniz. Uzun süre aç kaldıktan sonra mideye yormayan ve bir sonra ki güne rahat oruç geçirmenizi sağlayacak tatlı tarifleriniz sizler için derledik. İşte Uzman Diyetisyen Sümeyye Kara’dan Ramazan ayına özel tatlı tarifleri:
ÇİKOLATALI KAHVELİ PUDİNG TARİFİ
MALZEMELER:
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı az yağlı kakao
- 2,5 su bardağı yağsız süt
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır)
HAZIRLANIŞI:
- İlk olarak kakao, süt ve şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte bütün malzemeleri karıştırın.
- Nişastayı ekleyip topak kalmayıncaya dek çırpın.
- Orta ateşte pişirin. Yeterince kıvam aldığını görünce ocağı kapatıp soğumasını bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
DİYET GÜLLAÇ TARİFİ
MALZEMELER:
- 5 adet güllaç yaprağı
- 600 mililitre şekersiz badem sütü veya laktozsuz süt veya yarım yağlı süt
- 3 yemek kaşığı gül suyu
- 1 su bardağı iri kırılmış çiğ fındık
- 5 yemek kaşığı bal
HAZIRLANIŞI:
- 1.Derin bir kaba sütü, balı, gül suyunu ekleyin.
- Yaprakları kaptaki sütle ıslatıp borcama yerleştirin. Her yaprağa fındık serpin.
- Kalan sütü üstüne dökün. Buzdolabında dinlendirin. Soğuttuktan sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.
TARÇINLI İNCİR UYUTMASI TARİFİ
MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 10 adet kuru incir
- 1 çay kaşığı tarçın
- Üzeri için;
- 20 gram ceviz içi
- 20 gram Antep fıstığı içi
HAZIRLANIŞI:
- Kuru incirleri sıcak suyun içinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
- Kuru incirleri suyun içinden çıkarın ve sap kısımlarını dahil etmeden minik küpler halinde doğrayın.
- Sütü orta boy bir tencerenin içine alın.
- Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ama kaynatmamaya özen gösterin.
- Bir kabın içine doğranmış incirleri, ısıtılmış sütü ve tarçını ilave edin ve karıştırın.
- Kabın ağzını kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika bekletin.
- İncirlerin şiştiğini gözlemleyeceksiniz. İncirler şiştiğinde el blenderi ile tüm malzemeleri ezerek karıştırın.
- Ağzını yeniden kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.
- Ardından dolapta 2 saat kadar dinlendirin.
- Çıkarıp üzerini ceviz içi veya Antep fıstığı ile süsleyerek tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun… Hayırlı iftarlar
Merak ettiğiniz sorular için Instagram hesabından ulaşabilirsiniz: @dyt.sumeyyekara