Nadir görülen bukalemunlar 2 yıl kuluçkanın ardından yumurtadan çıktılar
Chester Hayvanat Bahçesi’ndeki sürüngen uzmanları, Birleşik Krallık’ta Parson bukalemunlarını başarılı bir şekilde yetiştiren ilk kişiler oldu …
Chester Hayvanat Bahçesi’ndeki sürüngen uzmanları, Birleşik Krallık’ta Parson bukalemunlarını başarılı bir şekilde yetiştiren ilk kişiler oldu.
Nadir görülen Parson bukalemunları, ilk kez yumurtadan çıktı. Şimdiye kadar yumurtalarından 10 bukalemun çıktı ve 17 tanesi hala kuluçkada.
Parson bukalemunları şu anda herhangi bir sürüngenin en uzun kuluçka dönemi rekorunu elinde tutuyor. Yumurtaların yumurtlanması ve ardından kuluçkadan çıkma süreci yaklaşık iki yıl sürüyor. Nadir görülen yavruların ilki sadece 2 cm uzunluğunda dünyaya geldi ve 569 günlük kuluçka döneminden sonra sadece 1.5 gram ağırlığında doğdu. Yavrular, 70 cm ve 800 gram civarında büyüyecekler.
Hayvanat bahçesindeki görevliler üreme başarısını “önemli ve heyecan verici bir olay” olarak nitelendirdi. Ekip Yöneticisi Jay Redbond, “Parson’ın bukalemunlarını başarıyla yumurtadan çıkaran ilk Birleşik Krallık hayvanat bahçesi olmak, buradaki ekip için çok önemli bir olay. Bu üreme başarısını elde etmek için ekip tarafından birkaç yıl boyunca sağlanan karmaşık bakım ve detaylara gösterilen özen gerçekten dikkate değer.”
“Madagaskar’ın mevsimsel değişimlerini dikkatli bir şekilde tekrarlamamız ve bu bukalemunların adada, tam burada Chester’da yaşadığı koşulların aynısını taklit etmemiz gerekti ve bu hiç de kolay bir iş değil. Her gün ve gece sıcaklık ve nemdeki her küçük değişiklik titizlikle kaydedildi ve şimdi bunu çözdüğümüze göre, Madagaskar’ın bazı bölgelerini kurtarmaya yardımcı olmak için bu bilgiyi alıp uygulayabileceğimize inanıyoruz” dedi.