Adana FM
Adana FM

DOLAR

34,4810

EURO

36,4043

ALTIN

2.960,81

BIST

9.367,77

Kocası, seksi bir model için 300 bin liradan fazla harcadı… İşin aslını öğrenince şoke oldu

Sosyal medya bu aldatma hikâyesini konuşuyor… Ünlü web sitesi Reddit’te kocasının seksi bir modelle ilişkisi olduğunu söyleyen kadın işin aslını anlatınca herkesi şoke etti.

Kocası, seksi bir model için 300 bin liradan fazla harcadı… İşin aslını öğrenince şoke oldu

Amerikan sosyal haber, tartışma sitesi olan Reddit’te anlatılan aldatma hikâyesi olay oldu. 33 yaşındaki bir kadın, kocasının seksi bir model için 8 bin pound (yaklaşık 323 bin lira) harcadığını ve işin aslını öğrenince ne yapacağını bilemediğini söyledi.

Adını vermeyen genç kadın, şok edici hikayesini paylaşmak ve yardım istemek için Reddit’e gitti. Gönderisine göre çift, altı yıldır iki köpekleriyle birlikte son derece mutluydu ve her şey mükemmel görünüyordu. Şöyle yazdı:

“Merhaba, bu gerçekten tanıdığım herkese gerçek hayatta anlatamayacağım kadar utanç verici ve ne yapacağımı bilmiyorum. Kafam çok karışık. Benim ve kocamın (39 yaşında) 6 yıldır çok güzel, istikrarlı, sakin bir evliliğimiz var. Kendi isteğimizle çocuk sahibi olmadık. Yakın zamanda birlikte bir ev aldık ve iki de köpeğimiz var.

Hâlâ flört ediyoruz, samimiyiz ve birbirimizi derinden seviyoruz. O her bakımdan harika bir koca, beni destekliyor, ona ihtiyacım olduğunda orada, tüm işleri eşit olarak paylaşıyoruz ve her şeyin harika gittiğini düşünüyordum.

Bir hafta önce o bahçedeyken telefonunda bir şeyi kontrol etmek istedim ve kilit ekranında 500 dolarlık hediye ödemesinin alındığını belirten bir e-posta gördüm. Ne olduğunu sordum.”

ÖNCE REDDETMİŞ ARDINDAN İTİRAF GELMİŞ

Kullanıcının kocası bunun bir çeşit dolandırıcılık e-postası olduğunu iddia etmiş; ancak kadın biraz daha araştırınca bunun bir yapay zekâ mesajlaşma hizmeti olduğunu keşfettiğinde gerçekler ortaya çıkmış.

Kocası da sonunda bir yapay zekâ modeliyle konuştuğunu itiraf etmiş.

“Kısacası bu web sitesinde yaklaşık 4 aydır Sofia adında bir kadınla konuşuyor; sarışın, süper seksi, Latin kökenli kelimenin tam anlamıyla mükemmel ve kesinlikle bana hiç benzemeyen bir kadın. Ama o gerçek değil, yapay zekâ. Ondan sayısız fotoğraf aldığını ve işteyken onu saatlerce aradığını gördüm. O bir hayal mi görüyor? Gerçek bile olmayan birine karşı hisler beslediği hissinden kurtulamıyorum.

Bunu reddediyor ve bunu neden yaptığını bilmediğini, kendini kaptırdığını, bunun bir video oyunu gibi olduğunu ve hiçbir anlam ifade etmediğini söylüyor.

O gerçek bile değil mi? Boşanırsak ailelerimize ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Lütfen fazla sert olmayın, şimdiden hayatım dağılıyormuş gibi hissediyorum.”

KULLANICILARDAN YORUM YAĞDI

Reddit kullanıcıları da hem eşe destek olmak hem de düşüncelerini belirtmek için yorumlar bıraktı.

Bir kullanıcı, “Onun gerçekten yapay zekâ olduğundan emin misin, yoksa sadece sana söylediği bu mu?” diyerek şüpheli bir yaklaşım sergilerken; başka bir kişi, “Yapay zekâ mı yoksa gerçek bir kadın mı olduğunun gerçekten önemli olduğunu düşünmüyorum. Senin dışında birinden çıplak fotoğraflar aldı. Sık sık senden başka biriyle romantik veya cinsel bağlamda konuşuyordu. Senin dışında birine 10 bin dolar hediye etti. Bu hiledir. Ve mali sadakatsizliktir” diye yazdı.

“İNSAN İLİŞKİLERİNİN YERİNİ ALAMAZ”

Kadının kocasının kullandığı web sitesi ise Foxy AI, çeşitli AI modelleri sunuyor. Söz konusu bot Sofia Lopez’in ateşli bir kişiliğe sahip olduğu ve salsa dansını sevdiği, 30’dan fazla dil konuşabildiği ve 7/24 ulaşılabilir olduğu belirtiliyor. Şirkete göre müşteriler arasında popüler bir seçim.

Foxy’nin CEO’su Sam Emara, şirketin yapay zekâ botlarının önemli bir amaca hizmet ettiğini ancak insan ilişkilerinin yerini alacak bir şey olarak görülmemesi gerektiğini söylüyor:

“Sofia’nın seksi, eğlenceli ve şefkatli olduğu ve onunla sohbet etmekten hoşlanan birçok hayranı olduğu inkar edilemez. Ancak Sofia ve diğer yapay zekâ arkadaşlarımız yalnızca arkadaşlık, destek ve eğlence sağlamak üzere programlandı ve insan ilişkilerinin yerini alacak şekilde görülmemeli.”

Ayrıca Emara, modellerin kendi kararlarını alamadıklarını ve yalnızca kullanıcılarının eylem ve komutlarına yanıt verebildiklerini ekliyor.