Adana FM
Adana FM

DOLAR

34,5254

EURO

36,1854

ALTIN

2.982,66

BIST

9.367,77

Elektronik mühendisi, 50 yıllık birikimini öğrencilere bağışladı

İzmir’de hem KOAH hem de kanser ile mücadele eden elektronik mühendisi Nebil Haluk Uçak (74), 50 yıllık meslek hayatı boyunca biriktirdiği bir oda dolusu malzemeyi lise öğrencilerine bağışladı.

Elektronik mühendisi, 50 yıllık birikimini öğrencilere bağışladı

İzmir Karşıyaka’da yaşayan, uzun yıllar yurt içinde ve yurt dışında çalışan elektronik mühendisi Nebil Haluk Uçak, evinin bir odasını atölyeye çevirdi. Burada 50 yıllık meslek hayatı boyunca biriktirdiği malzemelerle çalışmalarını sürdüren Uçak, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH) ardından da mesane kanserine yakalandı. Hastalıklarla mücadele eden Uçak, rahatsızlıkları nedeniyle atölyesiyle ilgilenememeye başladı. Biriktirdiği malzemelerin bu alanda okuyan öğrencilere fayda sağlayacağını düşünen Uçak, bir oda dolusu malzemeyi bir mesleki liseseye vermeye karar verdi.

Karşıyaka Zeki Şairoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Elektronik Teknolojileri Alanı’na ulaşan Uçak, CNC tezgahından dron uçaklarına, 3D yazıcısından matkap yazıcısına kadar biriktirdiği tüm malzemeyi öğrencilere bağışladı. Bir kamyonetin kasasını dolduran malzemeler, öğrencilerin desteğiyle okulun deposuna taşındı.

“ARTIK BİR OKULDA ANIM VAR”

Atölyesinde çok fazla anısı olduğu gibi çalışmalarının da olduğunu belirten Nebil Haluk Uçak, “Öldükten sonra bu malzemelerin çöpe atılacağını düşünerek öğrencilere fayda sağlaması için hibe etmeye karar verdim. Bağış yapacağım okulu araştırıp buldum. Ölsem dahi artık bir okulda anım var. Atölyemde A’dan Z’ye teknolojiyle ilgili birçok şey var. 50 yıllık bir birikimdi. Malzemeleri almaya geldiklerinde duygusal anlar yaşadım. Umarım öğrencilerin işine yarar” dedi.

“BİRÇOĞU TARİHİ ESER NİTELİĞİNDE”

Elektrik-Elektronik Teknolojisi öğretmeni Recep Dindaş da “Haluk Bey bu malzemelerin eğitim yararına kullanılmasını istediğini belirtti. Biz de mutlu olduk. Transistörler, lambalar, PLC setleri, disketler, kendi el emeğiyle yaptığı 3 boyutlu yazıcılar, dron uçaklar, CNC tezgahlar, matkap yazıcı gibi el aletleri var. Babasından kalma çok eski darbeli matkap var. Birçoğu tarihi eser niteliğinde” diye konuştu

Bağış yapılan malzemelerin büyük fayda sağlayacağını dile getiren Dindaş, bazı malzemelerin çok pahalı olduğunu ifade edip Uçak’a teşekkür etti.

10’uncu sınıf öğrencisi Levent Can Sarıçam ise “Önce eve gittik. Odası çok güzeldi. 50 yılın birikimi olduğu için atölyedeki malzemeleri toplarken biraz zorlandık. Çok teşekkür ederiz. Ayarlanabilir güç kaynağı çok ilgimi çekti” ifadesini kullandı.

ETİKETLER: