Kleopatra Adası’na ücretsiz giriş hakkı kaldırıldı
Muğla’nın Gökova Körfezi’nde kendiliğinden çoğalan kumlarıyla ünlü Kleopatra (Sedir) Adası’na girişlerdeki 65 yaş üstü, öğretmen, engelli ve …
Muğla’nın Gökova Körfezi’nde kendiliğinden çoğalan kumlarıyla ünlü Kleopatra (Sedir) Adası’na girişlerdeki 65 yaş üstü, öğretmen, engelli ve basın mensupları, acente ve tur rehberleri, UNESCO temsilcileri ve 18 yaş altı için ücretsiz ziyaret hakkı kaldırıldı.
Müze ve ören yerlerine yapılan zammın ardından şimdi de Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla’nın Gökova Körfezi’nde kendiliğinden çoğalan kumlarıyla ünlü Kleopatra (Sedir) Adası’na ücretsiz girişleri kaldırdıklarını duyurdu.
Girişlerdeki 65 yaş üstü, öğretmen, engelli ve basın mensupları, acente ve tur rehberleri, UNESCO temsilcileri ve 18 yaş altı için ücretsiz ziyaret hakkı kaldırıldı.
Hafta başında başlatılan yeni uygulamaya göre öğrenciler de eğer arkeoloji ve sanat tarihi okumuyor ise ören yerlerine ücretsiz giremeyecek. 8 yaş altı çocuklar ise yine ücretsiz geçiş hakkı tanınanlar arasında yer alıyor fakat yabancı uyruklu 8 yaş altı çocuklar da yine ücrete tabi olacak.
Değişen yönetmelik ile vali, belediye başkanı, muhtarlara ve refakatçilerine en fazla 10 kişiyle sınırlı olmak üzere ücretsiz geçiş hakkı tanındı.
GİRİŞ 125 LİRA OLDU
Kleopatra (Sedir) Adası’na geçen yıl giriş 60 TL iken, bu yıl 125 TL oldu. 4 kişilik bir aile için gidiş-dönüş ve ada giriş ücreti 900 lira.
Müze kart ise geçmiyor.
İki gazeteci Cemal Köyük ve Mustafa Akın tatilcilerle Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nden tekne turuyla halk arasında Kleopatra Adası’na gittiğinde yeni yönetmelikle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Mustafa Akın, “Adaya gittiğimizde görevliler yeni uygulamayı anlattı. Gelen yönergeyi gösterdiler. Tek kişi giriş 125 lira olunca çaresiz geri döndük” dedi.
“NE GÜNLERE KALDIK”
Ankara’dan Marmaris’e gezmeye giden emekli Ayşe ve Metin Kahraman çifti, “Yaşımız 67 ve 69, emekliyiz. Artık gezelim ve tarihi yerlerimizi görelim dedik. Kleopatra Adası’nı görmemiştik. Oraya gitmek için bütçemize baktık. Bindik tekneye nasılsa giriş ücreti ödemeyeceğiz deyip geldik. Fakat kapıdan geri çevrildik. Kişi başı 125’er lira daha vermemiz gerekti. Zaten tekneye 200 lira verdik. 250 de girişe verirsek içeride hiçbir şey yiyip içmeden oturmamız gerekiyordu. Çaresiz içeriye girmeden geri döndük. Şöyle uzaktan bir göz atalım hiç değilse dedik. Bize broşür verdiler. Kendi ülkemizin tarihi yerlerini bize parayla gösterecekler. Ne günlere kaldık” diye dert yandı.